Fundacja im. Marka Galińskiego

17 marca 2019

Po pięciu latach inicjatywa Majki Włoszczowskiej, rodziny Marka i jego najbliższych przyjaciół nabiera realnego kształtu. Dużo zrobił w tym kierunku Michał Krawczyk. Większość  przeszkód została (chyba) pokonana i od marca tego roku działalność Fundacji im. Marka Galińskiego Podążaj Za Pasją staje się faktem.
Fundacja została założona po tragicznej śmierci Marka przez rodzinę i grupę najbliższych przyjaciół. W 2018 po okresie stagnacji Fundacja została przeniesiona z Żywca do Kielc. Zmienił się Zarząd i Rada nadzorcza. Fundacja ma czystą sytuację finansową, a z obecnie zbieranych datków planowane są działania edukacyjne i pomoc sprzętowa.
Głównym celem jest merytoryczne i finansowe wsparcie dla młodych ludzi, dla których kolarstwo górskie jest pasją i celem do którego podążają tak jak Marek, który każdą minutę swojego życia  poświęcił kolarstwu. Zamierzamy rozpocząć serię darmowych szkoleń dla nauczycieli szkółek i instruktorów kolarstwa, oraz wspierać materialnie najzdolniejszą młodzież, szkółki i kluby. O naszych działaniach, wolontariuszach, ambasadorach a przede wszystkim o naszych podopiecznych będziemy Państwa informować.

Liczymy na Państwa wsparcie, na przychylność i współpracę. Dla dobra kolarskiej społeczności – róbmy swoje, nie patrzmy na przeciwności losu. Zapraszamy do śledzenia profilu na Facebooku facebook fundacjagalinskiego i na Instagram Instagram Fundacjagalinskiego